Lyt
A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 32 min.
Opdateret: 21. november 2022

Lånio logoDerfor har mere end 100.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Samlelån med høj godkendelse: ansøg og saml dine lån

Har du et eller flere lån allerede som du betaler af på? Hvis det er tilfældet er der en chance for at du kan spare penge hver måned, ved at samle din gæld i et samlelån. Tusindvis af danskere har samlet deres dyre gæld og har oplevet at kunne spare flere tusinde kroner.

Et samlelån er oftest en god løsning fordi du kun betaler renter, administrations- og betalingsgebyrer på et lån fremfor flere. Når du samler gæld med Lånio.dk, sørger vores samarbejdende banker for, at indfri dine eksisterende lån automatisk.

På denne side vil vi besvare alle dine spørgsmål, så du er klædt bedst muligt på til at træffe den rigtige beslutning for dig.

Passer et eller flere scenarier til din situation? Et samlelån er ideelt til dig, der:

 • ønsker et større rådighedsbeløb
 • både vil samle lån og låne penge på én gang
 • gerne vil være gældfri hurtigere
 • vil have ét stort lån i stedet for flere små
 • gerne vil spare penge på dine lån

Oversigt over de billigste samlelån på Lånio.dk

Det billigste samlelån er dét med den laveste mulige ÅOP, hvilket i øjeblikket fås med Express Bank. Her er det muligt at få tilbudt et samlelån med en ÅOP fra kun 4,07%

Liste med med top 5 billigste samlelån:

1. Express Bank samlelån - 75.000 - 500.000 kr. - ÅOP fra 4,07%

2. Remember samlelån - 10.000 - 250.000 kr. - ÅOP fra 7,31%

3. SparXpres samlelån - 10.000 - 150.000 kr. - ÅOP fra 10,36%

4. Resurs Bank samlelån - 15.000 - 300.000 kr. - ÅOP fra 11,43%

5. Modus Finans samlelån - 10.000 - 150.000 kr. - ÅOP fra 11,94%

Om ÅOP og billigste samlelån..

Ovenstående liste er baseret på bankernes lavest mulige ÅOP. De endelige lånevilkår er baseret på en individuel kreditvurdering, og det er derfor muligt at du vil få tilbudt andre lånevilkår end ovenstående.

Husk også at bankerne med den laveste ÅOP også kan have strengere krav til dig som låneansøger, og at det derfor kan være sværere at få godkendt din låneansøgning der.

Vores samarbejdspartnere består derfor både af banker, der kan tilbyde lave omkostninger og med høj godkendelsesprocent. På den måde kan vi hjælpe så mange brugere som muligt med at finde samlelån.

LÅN PENGE HOS LÅNIO.DK ⭐ Sammenlign Og Spar på Eksisterende Lån | Lånio.dk

Find det bedste samlelån hurtigt og nemt

Hvis du ønsker et samlelån med lav rente, kan du i toppen af denne side udfylde formularen med informationer om dine lån. Du skal angive lånetype, långiver, din månedlige ydelse og restgælden på de lån, du ønsker at samle.

Herefter kan du angive, om du ønsker at låne et beløb udover det du har gæld for, ved at trykke "ja" eller "nej" til spørgsmålet: "Ønsker du penge til kontakt udbetaling, udover de lån du vil samle?" Resten af låneansøgningen kan færdiggøres på bare få minutter.

Når du har udfyldt din låneansøgning behøver du ikke vente længe, før du vil modtage dine lånetilbud. Det er så op til dig at vælge dét samlelån, der har den laveste rente og de bedste vilkår til din situation.

Det er gratis at anvende Lånio.dk's sammenligningstjeneste. Når du videresendes fra os, gennemgår bankerne din ansøgning, og såfremt du godkendes, vil du modtage tilpassede lånetilbud fra vores samarbejdspartnere. Ved ansøgning binder du dig ikke til nogle af bankerne lånetilbud.

Få tilbud på samlelån nu! Det tager kun 2 minutter

Hvad er et samlelån?

Et samlelån er når du samler et eller flere eksisterende lån, hvilket kan give dig overblik over din økonomi og spare dig penge hver måned. Det anvendes altså med det primære formål at samle dyr gæld fra nuværende kreditorer i et nyt lån med forbedrede lånevilkår.

Når du har valgt et samlelån er der to måder din eksisterende gæld kan indfries på. Det kan enten ske automatisk eller manuelt. Sker det automatisk vil din nye långiver indfri dine nuværende lån for dig, hvorimod du ved andre långivere skal indfri lånene hos dine nuværende kreditorer selv.

Samlelån - Få tilbud på samlelån fra flere banker

Hvordan fungerer samlelån?

Sammenlægning af lån bliver også ofte omtalt som refinansiering, omlægning af forbrugslån og rentetjek, men fungerer alle sammen på samme måde, nemlig ved at samle din gæld ét sted fremfor ved flere kreditorer.

Hvis du fx havde tre lån før, som nu er blevet samlet til ét, er der nu en række omkostninger du slipper for. Du betaler nu kun én samlet rente, og skal kun betale eventuelle betalingsgebyrer en gang om måneden fremfor tre.

Udover at omkostningerne bliver færre bliver de oftest også mindre, fordi du nu er en stor kunde hos én bank, fremfor en mindre kunde hos 3 tre låneudbydere. Derfor oplever mange at de kan spare flere tusinde kroner ved sammenlægning af lån.

Kan du også låne et ekstra beløb, som vil tillægges restgælden fra dine nuværende lån og på den måde fungere som et ekstra lån.

Sådan fungerer et samlelån

Hvor meget kan jeg spare ved at samle lån?

Herunder finder du et eksempel på, hvor meget du kan spare, når du vil samle forbrugslån eller andre usikrede lån. Eksemplet er fiktivt, men retvisende for en typisk besparelse i forbindelse med at samle lån. Der tages udgangspunkt i en person som har to forskellige lån, som vedkommende ønsker at samle.

For at beregne besparelsen med samlelån, skal der tages udgangspunkt i de resterende låneomkostninger, da personen allerede har afdraget på en del af sin gæld. Det er altså de omkostninger, som der ville være ved fortsat at afvikle på gælden.

Eksemplerne er følgende:

 • Forbrugslån med en restgæld på 100.000 kr. og en månedlig ydelse på 1.161 kr.
 • Forbrugslån med en restgæld på 75.000 kr. og en månedlig ydelse på 1.029 kr.

Repræsentativt eksempel på samlelån

Samlet kreditbeløb175.000 kr.
Løbetid (mdr.)144 mdr.
Månedlig ydelse1564 kr. - 2419 kr.
Variabel debitorrenteMin. 3,6% – Max. 12,86%
ÅOPMin. 4,39% – Max. 13,67%
Andre gebyrer40 kr. pr. md.
Stiftelsesomkostninger2975 kr.
Saml. kreditomkostninger50.104 kr. – 173.282 kr.
Saml. tilbagebetaling225.104 kr. – 348.282 kr.
Besparelse pr. md.0 kr. – 600 kr.
Samlelån eksempel

Forbrugslån 1

Forbrugslån på 100.000 kr. med en årlig rente på 6,7% - 15,7% og en løbetid på 120 mdr. Lånet har en saml. tilbagebetaling på mellem 139.274 - 194.199 kr. og en månedlig ydelse på 1.161 kr. - 1.618 kr.

Forbrugslån 2

Forbrugslån på 75.000 kr. med en årlig rente på 6,7% - 15,7% og en løbetid på 96 mdr. Lånet har en saml. tilbagebetaling på mellem 98.790 - 130.244 kr. og en månedlig ydelse på 1.029 kr. - 1.206 kr.

De to forbrugslån samlet

De to forbrugslån er på samlet set 175.000 kr. med en årlig rente på 6,7% - 15,7% og en løbetid maks 120 mdr. De to lån har en saml. tilbagebetaling på mellem 238.064 kr. og 324.443 kr. og en månedlig ydelse på 2.190 kr. - 2.824 kr.

Nyt samlelån

Samlelån på 175.000 kr. med en årlig rente på 3,6% - 12,86% og en løbetid på 144 mdr. Lånet har en saml. tilbagebetaling på mellem 225.104 kr. - 348.282 kr. og en månedlig ydelse på 1.564 kr. - 2.419 kr.

Disse 3 elementer påvirker pris og rente

Prisen på samlelån afhænger primært af tre elementer:

 1. størrelsen på din samlede restgæld
 2. ønsket ekstra kontant lånebeløb
 3. personlig kreditvurdering.

Først og fremmest afhænger din pris af mængden af restgæld, som du ønsker at samle. Har du meget gæld fra tidligere lån, vil du naturligvis skulle optage et større lån. Hvis du derudover ønsker at låne flere penge oven i din gæld, vil du ende op med et relativt højt lånebeløb og, hvis ikke du vil have en meget høj månedlig ydelse, også en lang løbetid. Det vil gøre dit lån dyrere, da du afdrager i længere tid.

Din personlige kreditvurdering vil også have indflydelse på dit lån. Den vil bl.a. baseres på lånehistorik, betalingsevne og disponibel indkomst. Vi anbefaler altid, at du søger med en medansøger for at forbedre dine chancer for godkendelse og en bedre pris på lånet.

Få det billigste samlelån med medansøger

Når du skal vælge dit samlelån er målet naturligvis at opnå den størst mulige besparelse sammenlignet med dine nuværende gældsposter. En af måderne, hvor du kan påvirke renten på dit lån, og altså prisen, er ved at forbedre din kreditvurdering.

Det kan du bl.a. gøre ved at låne med en medansøger, når du søger om at få tilbud på samlelån med lav rente. Det hjælper dig, da der nu vil være en ekstra indkomst inkluderet i låneansøgningen og derved et større rådighedsbeløb til at bære afdragene.

Din medansøger kan være en partner eller samlever, som vil kunne dække lånets omkostninger med dig. Medansøger ved samlelån giver dig altså både bedre chancer for at blive godkendt og en bedre pris på dit lån.

Beregn samlelån med vores låneberegner

Når du søger om et samlelån, bør du overveje, hvad der er vigtigst for dig - at få gælden hurtigt betalt eller at betale en fast, lav ydelse hver måned. Vælger du en lav ydelse, får du luft i økonomien, men betaler af på lånet i længere tid. Med en høj ydelse betaler du et højere beløb hver måned, men vil også få afviklet gælden hurtigere.

Du kan bruge vores låneberegner til at se, hvordan din ydelse ændrer sig, når du justerer på låneperioden eller lånebeløbet. Låneberegneren udregner automatisk lånets ÅOP (årlige omkostninger i procent), samlet tilbagebetaling, kreditomkostninger og din månedlige ydelse på baggrund af de informationer du indtaster.

Før du takker ja til et lån, bør du altid tjekke lånets ÅOP. Den er dit redskab til at se de årlige omkostninger i procent og en indikator for, hvor billigt lånet er, når samtlige omkostninger medregnes. Jo højere ÅOP - jo dyrere lån.

Carsten Lund om vigtigheden i at aflæse ÅOP:
Det er vigtigt, at man tjekker årlige omkostninger i procent, når skal optages et lån. Denne størrelse er udtryk for, hvad du reelt giver for lånet inkl. renter og omkostninger. Hvis du skal sammenligne fra låneudbyder til låneudbyder bør du regne på årlige omkostninger i procent efter skat. Det kan nemlig vise sig, at trods renten er dyr hos en udbyder vil det være billigere med en lidt højere rente, da den anden låneudbyder bare tager mere i gebyrer end i rente. Så vær varsom derude.

Carsten Lund
Skrevet af Carsten Lund, Økonomisk rådgiver
Carsten Lund er økonomisk rådgiver og ejer af Økonomihus.dk. Carsten er uddannet på Copenhagen Business School og har arbejdet i den finansielle sektor i 19 år, hvor han både har arbejdet i Max Bank og Nordea som bankrådgiver og filialchef. Han har drevet Økonomihus.dk siden 2011, hvor han hjælper både private- og erhvervskunder ved at skabe merværdi samt overblik og tryghed i økonomien.
Få tilbud på samlelån nu! Det tager kun 2 minutter

Fordele og ulemper ved samlelån

Er du i tvivl om, hvorvidt et samlelån med lav rente er det rigtige for dig og din privatøkonomi? Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os og høre mere om dine lånemuligheder.

Fordele

- Kun én bank at betale til

- Lavere låneomkostninger

- Flere penge mellem hænderne

- Mulighed for at blive gældfri hurtigere

- Bedre lånemuligheder i fremtiden

Ulemper

- Stiftelsesomkostninger skal betales påny

- Betalingsservice aftaler skal betales påny

- Ikke al gæld kan samles i et samlelån

Fordele ved samlelån

Den helt store fordel, og grunden til at flere danskere vælger samlelån, er at de ofte kan spare mange tusinde kroner, på at samle deres lån. Det skyldes at du kun betaler til én kreditor i stedet for flere.

Det betyder for mange, at de bliver gældfri hurtigere og kan have flere penge til sig selv, hver måned. Det er også lettere at have styr på regninger og lægge budget, når du har færre kreditorer. Vi har samlet de vigtigste fordele du bør kende til, herunder:

1. Kun én bank at betale til

Når du kun har omkostninger hos én kreditor fremfor flere, vil det betyde færre omkostninger. Udover at spare penge, er det også meget nemmere at holde overblikket over din økonomi.

2. Lavere låneomkostninger

De samlede omkostninger i forbindelse med lån bliver også lavere fordi du nu er en større kunde hos én bank fremfor en lille kunde hos flere banker. Derfor kan banken tilbyde dig lavere låneomkostninger.

3. Flere penge mellem hænderne

Når du samler dine lån er den største fordel for mange, at de får flere penge mellem hænderne, som kan bruges på de vigtige ting i livet.

4. Mulighed for at blive gældfri hurtigere

Et billigere lån giver dig mulighed for at betale mere af på din gæld og derfor blive gældfri hurtigere, hvilket er en god ting at sigte efter.

5. Bedre lånemuligheder i fremtiden

Når du tager ansvar for din økonomi og dine lån, viser du også fremtidige låneudbydere, at de roligt kan låne dig penge. Dine valg og din historik er en del af bankernes vurdering af dig som låntager.

Ulemper ved samlelån

Der kan være en række ulemper ved samlelån, som du kan undgå ved at indhente lånetilbud først og vælge det bedste samlelån

Vi har samlet de vigtigste ulemper ved samlelån som er relevante for dig at kende til, herunder:

1. Stiftelsesomkostninger skal betales påny

Når du allerede har betalt stiftelsesomkostninger på dine eksisterende lån, er det naturligvis ærgerligt at skulle gøre det igen. Dog vil din samlede besparelse ved samlelån formentlig være meget højere.

2. Betalingsservice aftaler skal opsættes påny

Da du med et samlelån får en ny kreditor, skal en evt. betalingsservice aftale oprettes igen. Dette tager dog oftest ikke mere end 5-10 minutter.

3. Ikke al gæld kan samles i et samlelån

De fleste lån kan samles til et samlelån, men ikke alle. Fx vil SU-lån, realkreditlån og andre lån med sikkerhedsstillelse ikke laves til et samlelån. Oftest vil vilkårene på disse lånetyper også være gode i forvejen, og derfor ikke kunne betale sig at samle.

Er samlelån for mig? (5 ting du bør overveje)

Overvejer du at tage et samlelån, er der et par overvejelser, du bør gøre dig, inden du takker ja til et tilbud. Nedenstående råd kan både have indflydelse på din pris på lånet, men også om det overhovedet bliver en fordelagtig beslutning for din privatøkonomi.

1. Kan jeg samle alle lån et sted?

Det er naturligvis essentielt, at du er sikker på, at du kan samle de lån, som du håber på. De lån, som kan samles i lånet, er lån uden krav om sikkerhedsstillelse. Det er typisk billån uden udbetaling, forbrugslån, kviklån og indskudslån. Du kan ikke samle realkreditlån, boliglån og lignende banklån.

2. Hvor tæt er jeg på at være gældfri?

Hvis du kun er et par afdrag fra at være gældfri, kan det højst sandsynligt ikke betale sig, at oprette et nyt lån. Du skal huske på, at du ved et samlelån stifter et nyt lån, og derfor skal betale etableringsomkostninger igen. Er disse en procentvis del af lånebeløbet, kan de udgøre flere tusinde kroner af omkostningerne afhængig af omfanget af den samlede restgæld.

3. Bør jeg tilføje et kontant lånebeløb?

Man kan fristes til at tænke, at dette er en gratis mulighed for at låne lidt ekstra penge oven i sit samlelån. Hvis du ikke har brug for et ekstra kontant beløb, eller har en plan for hvordan de skal bruges, anbefales det ikke at stifte yderligere gæld. Dette vil blot forlænge din tilbagebetalingsperiode og derved udskyde udsigten til at blive gældfri.

4. Hvorfor vil banken have min restgæld?

Det vil de, fordi de får en ny kunde ind i butikken. I teorien opretter du et nyt privatlån ligesom alle andre. Dit lån bliver bare brugt på at indfri tidligere gæld i stedet for udbetalingen til en bil, en ny cykel eller noget helt tredje.

5. Men hvorfor er det bedre for min økonomi?

Det er det, fordi du nu kun skal betale af på ét lån. Du er nu kun kunde ét sted, hvor du betaler penge for at låne. Før betalte du måske to, tre eller fire banker for at låne dig penge. Selvom lånebeløbet er større på dit nye samlelån, vil dine samlede låneomkostninger ved én bank, frem for to eller tre, altid være lavere.

Susanne Arvad om hvad du skal være opmærksom på ved lån:
Når man ønsker at optage et lån, skal man være opmærksom på, hvilke vilkår optagelsen kan ske på. Der er mange der udbyder lån, og der er stor forskel på gebyr, renter, omkostninger, betalingsvilkår, løbetid m.v. Det er vigtigt, at man undersøger markedet og laver en sammenligning, hvor blandt andet de årlige omkostninger i procent (ÅOP) holdes oppe mod hinanden.

Susanne Arvad
Susanne Arvad er direktør og ejer af Arvad Finanshus. Huset yder uvildig økonomisk rådgivning til både virksomheder og private. Susanne er uddannet ved Danske Bank Academy og har mere end 30 års erfaring fra den finansielle sektor, hvor de seneste 14 år har været som selvstændig uvildig økonomisk rådgiver. Arvad Finanshus’ mål er at give kunden den nødvendige viden, der gør den enkelte bedre til at tage den rette beslutning. Finanshusets indsats og rådgivning gavner både kundernes økonomi og livskvalitet.
Få tilbud på samlelån nu! Det tager kun 2 minutter

Hvordan samler jeg mine lån?

Processen ved samlelån:

 1. Indhent og sammenlign tilbud på samlelån fra bankerne.
 2. Vælg et lånetilbud og underskriv lånet med MitID.
 3. Din nye bank vil nu indfri din restgæld hos tidligere kreditorer og samle gælden i det nye lån.
 4. Du er nu ny kunde i den pågældende bank, og afdrager udelukkende hos dem fremover.
 5. Du vil opleve lavere låneomkostninger, lavere månedlig ydelse og kun én regning.

Inden udbetaling af pengene vil der blive foretaget en kort forhåndsgodkendelse af din økonomi for at tjekke, om du er registreret i RKI og kan kreditgodkendes.

Vores koncept fungerer sådan, at dine ønsker videresendes til vores samarbejdende banker, der alle konkurrerer om at sammensætte det bedste lånetilbud til dig. Det er altid helt uforpligtende og gratis at modtage lånetilbud. Når du ansøger om et samlelån, vil du få foretaget en kreditvurdering, hvor banken tjekker din kreditstatus.

Hos Lånio.dk samarbejder vi kun med autoriserede banker. Det er din tryghed for en sikker låneproces. Vil du læse mere om din sikkerhed på Lånio.dk, og hvem vi er, kan du gøre det her: Om os.

Disse lånetyper kan samles

Du kan samle alle lån uden sikkerhed i et samlelån. Det betyder, at hvis der er tale om et lån uden sikkerhed, kan du samle det uanset låneformålet. Beløbsstørrelsen vil afhænge af den udbyder, som du vælger dit nye samlelån hos.

Derimod kan du ikke samle større lån med materiel sikkerhed. Det betyder lån, hvor et aktiv er stillet som sikkerhed f.eks. ved: realkreditlån, boliglån, billån med sikkerhed og andelsboliglån. Derudover kan du kun samle et erhvervslån med privatlån, hvis det er optaget gennem CPR-nummer og ikke CVR.

Ønsker du at samle større lån med sikkerhed, skal du søge om en såkaldt refinansiering hos din private bank, hvor dit lån er optaget. Har du et realkreditlån som alligevel skal refinansieres anbefaler vi du prøver at samle din gæld der.

Herunder har vi samlet typiske lån som vores brugere ønsker at samle:

 • Forbrugslån
 • Kviklån, minilån, SMS-lån
 • Online kreditter
 • Billån uden sikkerhed
 • Lån til indskud eller udbetaling
 • Lån til eget selskab (gennem CPR)

Hvor kan jeg se min samlede gæld?

Følg denne guide i 3 nemme trin og få overblik over din gæld.

Du finder information om dine gældsposter fra banker og finansieringsselskaber på Skat.dk - selvbetjening. Her kan du både se din restgæld, og hvor meget du hvert år betaler i renter, hos dine kreditorer. Du finder en uddybende forklaring af, hvordan du finder din samlede gæld på vores side: Se min samlede gæld.

Sådan finder du din samlede gæld

1. Tjek din skattemappe

Herefter får du en oversigt over de kreditorer, der har indberettet oplysninger om dine gældsforhold. Det sker dog, at kreditorer ikke får indberettet disse oplysninger, på trods af at de har pligt til det. Hvis du mistænker, at du har kreditorer der ikke har indberettet, har du flere muligheder, som du kan læse om i det følgende.


2. Undersøg om du har yderligere kreditorer her

Når du har fundet alle dine kreditorer, er det vigtigt, at du finder relevante informationer og får dem organiseret. Oftest kan du logge ind på din kreditors hjemmeside og finde oplysningerne der, ellers skal du kontakte dem på mail eller telefon.


3. Skab økonomisk overblik med en samlet liste

 • Restgæld - Hvor meget skylder jeg?
 • Månedlig ydelse - Hvor meget betaler jeg hver måned?
 • Indtast dine lån i vores beregner øverst, og se din besparelse.

Med ovenstående oplysninger kan du nemt se, hvor meget du kan spare ved at samle dine lån. Mange danskere får både det økonomiske overblik tilbage og et større rådighedsbeløb hver måned ved sammenlægning af lån.


Lånio.dk samarbejder med førende danske banker, og med én låneansøgning kan du få flere uforpligtende tilbud på samlelån. På den måde øger du chancen for at få det billigste samlelån, når du sammenligner flere tilbud fra forskellige banker.

Hvor meget kan jeg låne til samlelån?

Her på Lånio.dk kan du få et samlelån op til 500.000 kr. Med samlelån er der typisk tale om større løn, da lånet bruges til at samle eksisterende gæld. Herunder har vi samlet de lånebeløb som vores brugere typisk vælger og kan bruges til samlelån.

Det mindste beløb du kan vælge til samlelån er 75.000 kr. Du kan godt låne mindre, men så vil der ikke være tale om et samlelån, men derimod et almindeligt privatlån. Hvor stort et lån du kan blive godkendt til afhænger af din kreditvurdering.

Hvilke krav er der for at kunne tage et samlelån?

Du kan herunder se kravene til at tage et samlelån hos Lånio.dk.

 1. Du skal være fyldt 18 år.
 2. Du må ikke være registreret i RKI.
 3. Du skal have en dansk bankkonto.
 4. Du skal have bopæl i Danmark.
 5. Du skal have et aktivt MitID og give eSKAT samtykke.

Bemærk også, at kravene kan variere fra udbyder til udbyder. Det betyder, at enkelte kan stille krav til, at du f.eks. skal være ældre eller skal kunne medsende billeddokumentation.

Når du ansøger gennem vores form, vil du automatisk kunne se, når bankerne er klar med et lånetilbud på samlelån til dig. Du finder dem i vores portal, som du får adgang til, når din ansøgning er gennemført.

Få tilbud på samlelån nu! Det tager kun 2 minutter

Hvorfor kan jeg ikke få et samlelån?

Udover at skulle leve op til ovenstående krav for at blive godkendt til lån, er der en kreditvurdering som er helt afgørende for, om du vil blive godkendt til lån eller ej.

Kreditvurderingen er en evaluering af dig og din økonomi. Hvis denne vurdering ikke lever op til bankens krav, kan du derfor få din låneansøgning afvist. Grunden er at banken simpelthen vurderer, at der er for stor risiko forbundet med at låne dig pengene.

Selvom du har fået afvist din låneansøgning, er der stadig muligheder for at låne penge. Du kan nemlig gøre flere ting for at forbedre din kreditvurdering. Du kan eksempelvis forsøge med et mindre lånebeløb, en længere løbetid eller at ansøge sammen med en medansøger.

Tip! - Bliv godkendt til samlelån med medansøger

Du kan øge dine muligheder for at blive godkendt til det billigste samlelån, hvis du ansøger med din ægtefælle eller samlever som såkaldt medansøger.

Samlelån trods RKI - kan jeg det?

Du kan ikke få lån online, hvis du er registreret i RKI som dårlig betaler. Det skyldes at bankerne vurderer at risikoen for at lånet ikke bliver betalt tilbage er for høj.

Der kan være mange grunde til at du er endt i RKI, men for bankerne er det et krav at du ikke er i registeret. Sørg derfor først for at komme ud af RKI før du evt. optager ny gæld.

Her på Lånio.dk kan du finde en guide til, hvordan du opnår en bedre økonomi og kommer ud af RKI. Det kan også være en god idé at søge professionel hjælp hos en gældsrådgiver, så du kan blive gældfri så hurtigt som muligt.

Samlelån uden kreditvurdering - kan jeg det?

Nej, du kan ikke blive godkendt til samlelån uden at blive kreditvurderet. Banker og låneudbydere er tvunget ved lov, til at foretage en kreditvurdering af dig, inden de låner dig penge.

Hvor vidt udfaldet af denne kreditvurdering er en godkendelse eller afvisning, afhænger af bankens risikovillighed, og her er der stor forskel på, hvem bankerne ønsker at låne ud til. En afvisning betyder derfor ikke, at du ikke låne andre steder.

Husk på at kreditvurderingen også er til din fordel, da den kan forhindrer at du ender i en unødig stor gæld, som måske ikke kan betales tilbage.

Hvem tilbyder de billigste samlelån?

Mange låneudbydere og banker tilbyder samlelån, men hvem tilbyder det billigste samlelån? Herunder har vi samlet de banker som i øjeblikket har den lavest mulig ÅOP på deres samlelån, med udgangspunkt i et lånebeløb på 100.000 kr.

Billigste samlelån i 2022 - lavest mulige ÅOP

Coop Bank samlelån: 4,01%

Express Bank samlelån: 4,07%

Santander samlelån: 4,98%

PenSam Bank samlelån: 7,20&

Jyske Bank samlelån: 8,32%

Du kan læse mere om hver enkelt bank og deres lånevilkår her:

Coop Bank samlelån - ÅOP 4,01%

Hos Coop Bank er det muligt at få et samlelån på 100.000 kr. med en ÅOP på kun 4,01%, hvilket formentligt er markedets billigste. Dog er det formentlig langt fra alle der kan godkendes til et lån hos Coop Bank, med så lav en ÅOP.

Express Bank samlelån - ÅOP 4,07%

Express Bank kan tilbyde den næstlaveste ÅOP på kun 4,07%. Express Bank er en af flere udvalgte samarbejdspartnere på Lånio.dk som du kan modtage lånetilbud fra.

Santander samlelån - ÅOP 4,98%

Santander er den sidste på listen, der kan tilbyde en ÅOP på under 5% på et samlelån på 100.000 kr. Bliver du godkendt til lån hos Santander kan du forvente pengene udbetalt indenfor 2 hverdage.

PenSam Baank samlelån - ÅOP 7,20%

De fleste kender nok PenSam som primært en pensionskasse, men PenSam er også en finansieringsvirksomhed der udsteder samlelån. Et samlelån på 100.000 kr. har en ÅOP på 7,20% hos PenSam.

Jyske Bank samlelån - ÅOP 8,32%

Jyske Bank er en stor traditionel dansk bank som tilbyder en lang række finansieringsprodukter foruden økonomisk rådgivning til deres kunder. Det billigste samlelån på 100.000 kr. hos Jyske Bank har en ÅOP på 8,32%

Du kan desuden finde en udvidet undersøgelse af billigste samlelån her.

Andre populære udbydere af samlelån

Samlelån Nordea

Nordea er en anden bank, der tilbyder at samle dine lån. De deler deres samlelån op i to kategorier. Samlelån under 100.000 kr. og samlelån over 100.000 kr. Når du ønsker at samle lån med Nordea, skal du angive hvilke låne- og kredittyper du ønsker at samle, samt hvor mange lån der er tale om hvor meget du betaler i månedlige ydelser samlet set.

Banken skal derudover også vide, hvor stor din restgæld er samlet set, og om du ønsker at låne ekstra - udover det beløb du skal bruge til at samle dine lån.

Derudover er der tale om en meget nem proces i tre trin. Først ansøger du om at samle dine lån. Derefter bliver du godkendt og får udbetalt samlelånet. Til sidst betaler du dine gamle lån ud og skal derfor kun koncentrere dig om ét samlet lån fremover.

Ikano samlelån

Med et samlelån fra Ikano Bank kan du nedsætte dine udgifter til dine eksisterende lån. Du kan potentielt opnå en stor besparelse med en sammenlægning af flere små lån. Det kan du, fordi du med ét samlet lån kan få en bedre rente, og du slipper for at betale gebyrer på flere lån.

Med Ikano Bank er du derudover sikret en meget nem proces, da de tilbyder at indfri dine lån for dig. Det betyder, at de klarer alt papirarbejdet, når først du har optaget et samlelån jos dem.

Ønsker du at samle gæld med Ikano, skal du have en restgæld på mindst 75.000 kr. Du kan maksimalt samle gæld op til 300.000 kr. Det tager kun 15 minutter at udfylde din ansøgning, hvorefter du hurtigt får svar på, om du er godkendt til et samlelån.

Samlelån Danske Bank

Har du dyr klatgæld, kan Danske Bank hjælpe dig med at samle dine små lån og få et samlet billigere lån. Har du taget flere små lån, kan du opleve, at det er dyrt for dig at afdrage på disse lån. Her kan et samlelån hjælpe dig.

Først og fremmest skal du finde ud af, hvor meget du skylder i alt. For at finde ud af dette skal du kigge på din restgæld for hver af dine låneudbydere. Når du ved, hvad din samlede restgæld er, kan du ansøge om et samlelån hos Danske Bank.

Er du allerede kunde, kan du bare logge ind på din mobilbank. Der finder du Danske Banks låneguide, som kan hjælpe dig i gang med at samle dine lån.

Udbydere af samlelån med høj godkendelse

Det bedste samlelån er som udgangspunkt også det billigste. Dog skal du være opmærksom på at de banker med de bedste lånevilkår, oftest også har flest og størst krav til dig som låneansøger. Det er derfor ikke alle der kan kan blive godkendt til det allerbilligste samlelån.

Vores partnere har stor erfaring med sammenlægning af lån og hjælper mange danskere med at få det økonomiske overblik tilbage. De sørger for at ophæve din gæld hos nuværende kreditorer og lægger en plan for tilbagebetaling af din samlede gæld.

Når vi kontakter vores samarbejdspartnere med anmodning om et samlelån, ved bankerne, at de er i konkurrence med hinanden om dig som kunde. Du slipper derfor for selv at tage kontakt til flere banker, og du øger chancen for at få tilbudt det billigste samlelån. Du kan læse mere på vores side: Lånio.dk’s samarbejdende banker.

Remember samlelån logoResurs Bank samlelån logoExpress Bank samlelån logo

Ønsker du i stedet et fuldt overblik over udbydere af samlelån, har Mikonomi.dk en samlet liste, hvor du kan finde vilkår og læse mere om hver enkelt bank. Hver låneudbydere er desuden blevet evalueret og tildelt en score, så du nemt kan sammenligne samlelån før du vælger.

Express Bank samlelån

Express Bank blev etableret i 1987 og har over 30 års erfaring med finansieringsløsninger til private. Express Bank tilbyder samlelån fra 75.000 kr. og op til 500.000 kr., men tilbyder almindelige forbrugslån fra 10.000 kr.

Express Bank har siden 2014 været en del af den internationale koncern, BNP Paribas Personal Finance, der opererer i mere end 30 forskellige lande. I alt har koncernen ca. 27 mio. kunder på verdensplan.

Hos Express Bank bliver der ligeledes foretaget en grundig kreditvurdering af alle potentielle låntagere. Ligesom ved Basisbank, er det heller ikke muligt at sammenlægge dine lån hos Express Bank, hvis du er registreret I RKI eller debitorregistret.

Resurs Bank samlelån

Resurs Bank har været på markedet med banklicens i næsten 20 år. De hjælper mere end 5,7 millioner kunder i Norden med finansieringsløsninger. Hos Resurs Bank kan du låne fra 10.000 kr. og op til 300.000 kr. med en løbetid fra 2 til 12 år.

Hos Resurs Bank skal du ikke stille sikkerhed for dine lån og bl.a. derfor er låneprocessen væsentligt kortere, end hvis du går til din traditionelle bank. Du skal være 18 år og have arbejde eller være pensioneret for at kunne låne penge hos Resurs bank.

Derudover er det ikke muligt at få samlelån trods RKI med Resurs Bank. Hos Resurs Bank kreditvurderes alle ansøgere for at sikre, at alle lån er økonomisk ansvarlige, og at brugere ikke ender med uoverskuelig gæld.

Remember samlelån

Remember er en nyere låneudbydere på det danske marked og er en del af svenske Entercard Group AB. Hos Remember kan du ansæge om samlelån fra 10.000 kr. til 250.000 kr. med en låneperiode op til 15 år.

Hos Remember skal du være over 18 for at ansøge om samlelån. Derudover skal du have en årsindkomst på mindst 120.000 kr. og må ikke være registreret i RKI som dårlig betaler.

Med et samlelån hos Remember skal du være opmærksom på at, du selv skal indfri dine eksisterende lån. Dette sker ikke automatisk som ved andre banker.

Sparxpres samlelån

Sparxpres er en del af banken Spar Nord og har siden 1992 hjulpet privatkunder med finansiering. Hos Sparxpres er det muligt at låne mellem 10.000 kr. og 250.000 kr. med en løbetid på 3-10 år.

Hos Sparxpres er det et krav at du som låntager er min 23 år gammel. Derudover skal din årlige indkomst være på min. 125.000 kr. ligesom du ikke må være registreret i RKI og desuden skal have bopælsadresse i Danmark.

Hos Sparxpres er det desuden helt gratis til hver en tid at indfri dit lån eller at sætte dine månedlige afdrag op, så du hurtigere bliver gældfri igen.

Få tilbud på samlelån nu! Det tager kun 2 minutter

Alternativer: Indfrielse af gæld og lån

Vil du af med dine eksisterende lån, kan du overveje at bruge de følgende to metoder: Sneboldmetoden og lavinemetoden. Vi gennemgår begge herunder.

Sneboldmetoden

Sneboldmetoden er, når du starter med at betale det mindste lån af først og derefter de resterende i størrelsesrækkefølge - som en snebold, der ruller. Fordelen ved denne metode er, at den virker mere overskuelig og motiverende end andre metoder.

Årsagen er, at du hurtigere får betalt lånene ud, da de mindste lån ofte vil være hurtigere udbetalt end de store. Denne metode er især effektiv, hvis du har taget mange mindre kviklån eller kreditter med lave lånebeløb.

Lavinemetoden

Lavinemetoden er, når du starter med at betale det dyreste lån af først og derefter det næstdyreste - denne metode går hurtigere, men stiller også større krav til dig. Har du overskud i økonomien, vil denne metode dog hurtigere give dig et større økonomisk råderum, da de dyreste poster vil forsvinde.

Den er dog ikke så motiverende som sneboldmetoden, da det ofte tager en del længere tid at betale lånene ud. Du vil derfor ikke se lånene forsvinde så hurtigt, men til gengæld vil de give dig langt mere luft i økonomien, når de bliver det.

Er din gæld helt uoverskuelig, kan du få gældsrådgivning hos Forbrugerrådet TænkTroværdig kildeForbrugerrådet TænkForbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning tilbyder gratis rådgivning til dig, der har lav indkomst, lavt rådighedsbeløb og gæld.Åbn kilde.

Samlelån - Oftest stillede spørgsmål

Herunder har vi samlet en række spørgsmål, som vores brugere oftest gerne vil have svar på i forbindelse med samlelån:

Hvorfor er samlelån en god idé?

Samlelån er en god idé, hvis du afdrager på flere lån, eller hvis du allerede har et lån, men ønsker at tage et større lån. Vores brugere sparer i gennemsnit flere tusinde kroner om måneden ved at samle deres lån. Det gør de, fordi de reducerer deres låneomkostninger væsentligt ved kun at afdrage hos én bank i stedet for flere.

Hvor meget kan jeg spare med et samlelån?

Størstedelen af vores brugere sparer flere tusinde kroner om måneden ved at samle deres gæld. Besparelsen afhænger af størrelsen på nuværende gæld, dine nuværende lånevilkår(renter og gebyrer) og antallet af kreditorer.

På vores side kan du indtaste dine nuværende gældsposter og se, hvor meget et samlelån vil spare dig om måneden. Du finder vores beregner her.

Hvilken rente kan jeg få på et samlelån?

Vores samarbejdspartnere tilbyder rente fra 3,49% på samlelån. Størrelsen på samlelån går op til 500.000 kr. og dette inkluderer samlet restgæld fra nuværende kreditorer og evt. tillægsbeløb, som du ønsker at låne.

Ligesom alle andre lån vil din endelige rente vurderes ud fra en kreditvurdering af dig som låner. Her vil bankerne se på din eksisterende gæld, betalingsevne og månedligt rådighedsbeløb og vurdere, om din økonomi kan bære lånet.

Hvorfor kan jeg ikke få et samlelån?

Langt de fleste kan godt få et samlelån uanset deres gældstørrelse. Det kan dog være, at du ikke har samme mulighed for at låne flere penge med dit samlelån, hvis du allerede har en stor gæld. For at forbedre dine chancer, kan du på Lånio.dk få flere tilbud med kun én ansøgning.

Du kan ikke få et samlelån, hvis du er registreret i RKI eller ikke opfylder alemene krav til kreditvurdering. Du kan se alle krav til samlelån på vores side.

Kan jeg skifte bank med gæld eller restgæld?

Ja, det kan du godt. Med et samlelån indfries dine gamle lån og overføres til et nyt pengeinstitut - også hvis du har gæld flere forskellige steder. Det betyder, at har du gæld et eller flere steder, vil din nye bank indfri denne for dig og oprette er nyt lån hos dem. På den måde skal du kun betale et sted og slipper for renteomkostnigner og gebyrer hos flere udbydere.

Eksempel: Du har et lån hos Bank 1 på 20.000 kr. og et lån hos Bank 2 på 50.000 kr. Hos Bank 1 mangler du at betale 12.000 kr. af på lånet, mens du hos Bank 2 mangler at betale 35.000 kr. af på lånet. Bank 3, som er her du optager din nye samlelån, vil betale din restgæld hos Bank 1 og Bank 2 og oprette et nyt, billigere lån på 47.000 kr. (12.000 + 35.000) hos dem. Du vil også gerne låne yderligere 15.000 kr., så de lægges oveni lånet. Du får altså et nyt lån hos Bank 3 på 62.000 kr. Så skal du kun betale din regning ét sted, typisk til en lavere rente, og du skal ikke betale diverse gebyrer og renters rente flere gange hver måned.

Hvad er det vigtigste, når jeg skal samle gæld?

Det vigtigste for dig er at samle alle dine nuværende gældsposter. På den måde opnår du den størst mulige besparelse med dit nye samlelån. Derudover anbefaler vi altid, at du får flere tilbud på dit samlelån, så du nemt kan sammenligne priser og vilkår fra bankerne.

Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.
Morten Nordahl
Faktatjekket af Morten Nordahl, Finansiel rådgiver
Morten Nordahl yder uvildig økonomisk- og finansiel rådgivning og er stifter af Finansielrådgivning.dk. Morten er uddannet ved Copenhagen Business School og har mere end 10 års erfaring fra bankverdenen - erfaring som han bruger til at hjælpe og rådgive private om økonomi, bolig, investering og forsikring. Morten er desuden kendt fra Magasinet Penge på DR.